Jablkové smažinky
Suroviny
- 600 g Jablka
- 8 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr vanilka
- 25 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.0625 l Mléko plnotučné
- 0.0625 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 177 mg
- Vláknina 6131.4 mg
- Vitamín A 6131.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vsypeme mouku, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. V mléce rozmícháme žloutky a víno a přilijeme je do hrnce. Umícháme husté těsto a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a napříč nakrájíme na tenká kolečka. Pokapeme rumem, obalíme v těstíčku a v rozpáleném másle usmažíme po obou stranách dozlatova.
-
3
Teplé smažinky posypeme cukrem smíchaným s vanilkou a ihned podáváme.