Rumovo-rozinková zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 73.7 mg
- Vláknina 616.7 mg
- Vitamín A 616.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.
-
2
Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!
-
3
Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.