Rumová roláda s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 51 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 600.1 mg
- Draslík 137.8 mg
- Vláknina 5670 mg
- Vitamín A 5670 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.
-
4
Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
-
5
V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
-
6
Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
-
7
Dobře ušleháme šlehačku.
-
8
Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.