Ovoce v rumu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Třešně
  • 200 g Rybíz červený
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Angrešt
  • 2.5 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 4680 mg
  • Vitamín A 4680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 361 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do litrových lahví se širším hrdlem klademe vrstvy omytého ovoce. Každou vrstvu prosypeme cukrem.

  • 2

    Ovoce polijeme rumem, lahev dobře uzavřeme (povážeme) a necháme 6 - 8 týdnů odstát.

  • 3

    Ovoce použijeme jako součást zmrzlinových pohárů.

Komentáře k receptu