Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty
Suroviny
- 250 g Fazole bílé
- 600 g Vepřová kýta
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Anglická slanina
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- 0.12 dl Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Worcester
- 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 0.5 polévková lžíce Ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 32 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 758.4 mg
- Vláknina 3066 mg
- Vitamín A 3066 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
-
2
K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat.
-
3
V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.