Dušené řízky z daňka na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 439.8 mg
- Vláknina 1293.8 mg
- Vitamín A 1293.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem.
-
2
V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem.
-
3
Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená.