Dušené řízky z daňka na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Strouhanka
  • 450 g Dančí maso
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 350 ml Voda pitná
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 439.8 mg
  • Vláknina 1293.8 mg
  • Vitamín A 1293.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem.

  • 2

    V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená.

Komentáře k receptu