Vlámské hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Hovězí plec
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Jíška instantní
  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Cukr třtinový
  • 40 ml Olej olivový
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 1034 mg
  • Vláknina 7246.2 mg
  • Vitamín A 7246.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na slabší plátky, větší cibule také na plátky a rozebereme na kroužky. Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Cibuli na jiné pánvi osmahneme na másle. Do pekáčku vyskládáme ve vrstvách maso a cibuli, poslední vrstvou bude cibule. Zasypeme posekanými bylinkami. Do pánve, kde se smažilo maso, nalijeme pivo a vývar, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, vmícháme cukr a touto šťávou maso s cibulí v pekáčku zalijeme. Dáme do trouby a pečeme dvě a půl hodiny.

  • 2

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu