Vlámské hovězí
Suroviny
- 900 g Hovězí plec
- 20 g Máslo čerstvé
- 15 g Jíška instantní
- 600 g Brambory vařené
- 40 g Cukr třtinový
- 40 ml Olej olivový
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 22 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 1034 mg
- Vláknina 7246.2 mg
- Vitamín A 7246.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na slabší plátky, větší cibule také na plátky a rozebereme na kroužky. Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Cibuli na jiné pánvi osmahneme na másle. Do pekáčku vyskládáme ve vrstvách maso a cibuli, poslední vrstvou bude cibule. Zasypeme posekanými bylinkami. Do pánve, kde se smažilo maso, nalijeme pivo a vývar, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, vmícháme cukr a touto šťávou maso s cibulí v pekáčku zalijeme. Dáme do trouby a pečeme dvě a půl hodiny.
-
2
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.