Kuřecí paštika s koňakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 182.5 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra opečeme na hlubší pánvi na rozpáleném másle ze všech stran asi 5 minut, aby zůstala šťavnatá. Rozmixujeme ručním mixérem.
-
2
Na další pánvi rozehřejeme 25 g másla a olej, vhodíme jarní cibulku pokrájenou nadrobno i se zelenou částí a prolisovaný česnek, restujeme na mírném ohni asi 5 minut, aby cibulka změkla, ale nezměnila barvu. Odstavíme a vmícháme koňak, smetanu a tymián, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Přidáme už rozmixovaná játra a znovu vše dohladka rozmixujeme. Paštiku dáme do menších servírovacích misek, odkud bude nabírána nožem nebo vyložíme mikrotenovou fólií formu a do ní vlijeme játrovou paštiku a necháme v lednici vychladnout, potom půjde bez problémů vyklopit.