Krupicový koláč se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 138.1 mg
- Vláknina 3029.7 mg
- Vitamín A 3029.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Armaňak smícháme se 100 ml vody a do směsi namočíme švestky.
-
2
Mléko svaříme s vanilkovým luskem a poté odstavíme, přiklopené necháme 10 minut louhovat.
-
3
Do horkého mléka vmícháme krupici a necháme 10 minut vařit.
-
4
Za stálého míchání vsypeme skořici a 100 g cukru.
-
5
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
-
6
Žloutky smícháme s 30 g másla a mandlovým práškem. Poté přimícháme sníh.
-
7
Směs vmícháme ke krupici.
-
8
Zapékací formu vymažeme máslem a nalijeme do ní krupicové těsto. Pečeme ve vodní lázni 25 minut při teplotě 205 °C.
-
9
Švestky i s tekutinou, ve které se máčely, smícháme s 50 g cukru a necháme chvíli povařit.
-
10
Nabobtnané švestky vyjmeme, sirup necháme ještě trochu zhoustnout. Poté odstavíme z plotny.
-
11
Krupicový korpus necháme vystydnout, poté vyklopíme, ozdobíme švestkami a zalijeme sirupem.