Veganské fondue s bagetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kvasnicové vločky
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Víno bílé veganské
  • 100 ml Olej řepkový
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bageta
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
  • 2 polévková lžíce Mandlové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1610 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 8836.1 mg
  • Vitamín A 8836.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.

  • 2

    Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.

  • 3

    Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.

  • 5

    Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).

Komentáře k receptu