Veganské fondue s bagetkou
Suroviny
- 50 g Kvasnicové vločky
- 600 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Víno bílé veganské
- 100 ml Olej řepkový
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bageta
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
- 2 polévková lžíce Mandlové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1610 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 8836.1 mg
- Vitamín A 8836.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.
-
2
Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.
-
3
Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.
-
4
V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.
-
5
Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).