Marinovaný zajíc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 60 g Cibule
  • 30 g Pórek
  • 20 g Olej rostlinný
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Džem rybízový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 200 g Zaječí maso
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Ocet vinný
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1516 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 1369.3 mg
  • Vláknina 35574.5 mg
  • Vitamín A 35574.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.

  • 2

    Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.

Komentáře k receptu