Marinovaný zajíc
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 60 g Cibule
- 30 g Pórek
- 20 g Olej rostlinný
- 100 g Jogurt bílý
- 20 g Džem rybízový
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 200 g Zaječí maso
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Pepř černý celý
- 3 ks Jalovec
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Ocet vinný
- 1 dl Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1516 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 1369.3 mg
- Vláknina 35574.5 mg
- Vitamín A 35574.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.
-
2
Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.
-
3
Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.