Kotlety s pivem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 500 g Bramborová kaše
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 60 g Strouhanka
  • 10 g Solamyl
  • 80 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 243 mg
  • Draslík 697 mg
  • Vláknina 4101.6 mg
  • Vitamín A 4101.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety u kosti nařízneme, mírně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, do rozšlehaných vajec, ve kterých budeme kotlety namáčet, přilijeme pivo, přisypeme solamyl a trochu strouhaného sýra. Dobře promícháme a kotlety v takto upravených vejcích namočíme. Nakonec obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme.

  • 2

    Takto obalené kotlety usmažíme v rozpáleném sádle a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 18.02.2017 20:09:07

Asi jsem měla velké kotlety, protože ingredience na obalení a usmažení mi nestačily ani náhodou. Ale pro aspoň trošku zkušenou kuchařku nebude doplnění strouhanky atd. problém. Maso je ochucené dobře, pivo do vajíčka na obalování dávám téměř vždycky, sýr méně často a bylo to s ním dobré. Hodnotím kladně.

Odpovědět