Krůtí na sardeli s kapary
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Sardelová očka
- 200 ml Víno bílé
- 80 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 13 ks Kapary
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 7 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 50 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 158.2 mg
- Draslík 714.1 mg
- Vláknina 1291.3 mg
- Vitamín A 1291.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.
-
2
Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.
-
3
Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
-
4
Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář