Hovězí polévka se zeleninou a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 150 g Kapusta hlávková
  • 100 g Květák
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 758.3 mg
  • Vláknina 10487.5 mg
  • Vitamín A 10487.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.

  • 2

    Připravíme si očištěnou, pokrájenou zeleninu. Když je maso poloměkké, přidáme do vývaru nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji a všechnu zeleninu, kromě rajčat.

  • 3

    Rajčata spaříme, nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je vložíme do polévky. Ještě přilijeme 2 dl vína, dochutíme solí a odstavíme z plotny.

Komentáře k receptu