Ragout z kuřat
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Květák
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kuře
- 5 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2.5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1138 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 519.1 mg
- Draslík 1796 mg
- Vláknina 11133.7 mg
- Vitamín A 11133.7 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme kuře v hovězím vývaru. Pak jej vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
-
2
Uvaříme si zvlášť květák, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřecímu masu.
-
3
Připravíme si houskové knedlíčky (viz. recept houskové knedlíčky) a přidáme je k masu a květáku. Dále přidáme na plátky nakrájené žampiony.
-
4
Připravíme si světlou jíšku, zalijeme vývarem z kuřat, přidáme trochu muškátového oříšku a necháme povařit.
-
5
Přecedíme do hrnce s masem, květákem a žampiony, povaříme.
-
6
Rozšleháme v mléce žloutky, vmícháme do polévky a pak odstavíme.