Krůtí plátky s omáčkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kompot rybízový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 450 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené krůtí maso na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme.

  • 2

    Maso poté vyjmeme.

  • 3

    Na vysmahnutém oleji osmahneme cibulku, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme 200ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka.

  • 4

    Plátky masa vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 5

    Omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou, přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu