Bílé zelí dušené s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 349 mg
  • Vláknina 9831.5 mg
  • Vitamín A 9831.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí jemně nakrájíme, přelijeme vařící vodou a necháme odkapat.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme zelí, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Zelí zaprášíme hladkou moukou a ještě povaříme. Nakonec přilijeme víno a dochutíme.

Komentáře k receptu