Sleď pečený s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Strouhanka
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Víno bílé
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 šálek Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1033 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 98341 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 516.6 mg
  • Vláknina 9381 mg
  • Vitamín A 9381 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sloupnuté sledě vykucháme a osolíme.

  • 2

    Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu nakrájených žampiónů, vrstvu drobně nakrájené cibule, posypeme nasekanou petrželovou natí a strouhaným chlebem. Vše osolíme a přidáme sledě, na které navrstvíme žampióny, cibuli, petržel a strouhaný chléb. Povrch osolíme, zakapeme máslem, zalijeme polévkou a bílým vínem, posypeme strouhanou houskou a upečeme do červena.

  • 3

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu