Sleď pečený s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1033 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 21 g
- Sodík 98341 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 516.6 mg
- Vláknina 9381 mg
- Vitamín A 9381 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sloupnuté sledě vykucháme a osolíme.
-
2
Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu nakrájených žampiónů, vrstvu drobně nakrájené cibule, posypeme nasekanou petrželovou natí a strouhaným chlebem. Vše osolíme a přidáme sledě, na které navrstvíme žampióny, cibuli, petržel a strouhaný chléb. Povrch osolíme, zakapeme máslem, zalijeme polévkou a bílým vínem, posypeme strouhanou houskou a upečeme do červena.
-
3
Podáváme s bramborami.