Nákyp z kuřete
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 55 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 674.4 mg
- Draslík 194.3 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.
-
2
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.
-
3
Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.
-
4
Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.
-
5
Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.
-
6
Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.