Roštěná pečená v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1234 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 88 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 245.1 mg
- Draslík 786.2 mg
- Vláknina 4612.3 mg
- Vitamín A 4612.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat.
-
2
Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne.