Celer pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olej stolní
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 6431.5 mg
  • Vitamín A 6431.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5mm silné. Osolíme je, poprášíme moukou a na oleji opečeme dozlatova.

  • 2

    Hotové necháme okapat na papírovývh ubrouscích.

  • 3

    Před podáváním pečený celer pokapeme máslem. Podáváme k luštěninám, pečeni, minutkám nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu