Srnčí guláš na jalovci
Suroviny
- 700 g Cibule
- 360 g Chléb konzumní
- 250 g Slanina vepřová
- 4 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 23 g Česnek
- 25 g Sádlo škvařené
- 35 g Strouhanka
- 20 g Jalovec
- 15 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 10 g Podravka
- 900 g Srnčí maso
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 28 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 107.4 mg
- Draslík 926.4 mg
- Vláknina 8044.3 mg
- Vitamín A 8044.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem.