Domácí nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1585 kcal
- Sacharidy 264 g
- Tuky 27 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 981.4 mg
- Draslík 310.9 mg
- Vláknina 16800 mg
- Vitamín A 16800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do části prosáté mouky vklepneme vejce a postupným propracováním za stálého přidávání mouky připravíme těsto.
-
2
Rozdělíme ho na 2-3 bochánky, necháme krátce odpočinout (přikryjeme nádobou) a pak z něho vyválíme tenké placky.
-
3
Placky necháme lehce oschnout, nesmějí se nám však lámat. Nakrájíme je na pásy asi 3 cm široké a z nich ostrým nožem nařežeme tenké nudle nebo širší nudle. Necháme je dobře zaschnout a uložíme na suchém místě.
-
4
Jakmile je budeme potřebovat, uvaříme je ve větším množství v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáváme je do hovězích či jiných polévek, případně v jiné úpravě.