Zelí s rýží a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 466.1 mg
  • Vláknina 12224 mg
  • Vitamín A 12224 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propereme, zalijeme vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Mezitím v hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí na nudličky a necháme restovat. Když zelí zavadne, přidáme pokrájená rajčata a necháme dusit na mírném ohni doměkka. Uvařenou rýži scedíme a přidáme k zelí, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a ihned ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu