Musaka ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 50 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 448.8 mg
- Vláknina 10059.6 mg
- Vitamín A 10059.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme.
-
3
Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran.
-
4
Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny.
-
5
Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.