Musaka ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Skopová plec
  • 100 ml Bešamel
  • 50 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 448.8 mg
  • Vláknina 10059.6 mg
  • Vitamín A 10059.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran.

  • 4

    Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny.

  • 5

    Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Komentáře k receptu