Závitky plněné moravským uzeným a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2460 kcal
- Sacharidy 198 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1415 mg
- Bílkoviny 284 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 732.7 mg
- Draslík 4296.5 mg
- Vláknina 29570 mg
- Vitamín A 29570 mg
- Vitamín B6 5.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájené na plátky po obou stranách naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Klademe vždy plátek uzeného a do středu vložíme hranolek očištěného celeru. Stočíme do závitku , obalíme v mouce a spíchneme kuchyňskými jehlami.
-
2
Vložíme na rozehřátý tuk s nakrájenou a zpěněnou cibulí. Krátce je opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
3
Šťávu už nezahušťujeme.