Vdolečky z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 30 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 67.3 mg
- Vláknina 4229.3 mg
- Vitamín A 4229.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
-
2
Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.