Česnek v nálevu octu a cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 0 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 80.9 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sloupneme dvě vnější slupky česneku a každý čtyřikrát nebo pětkrát nařízneme. V hrnci smícháme octy, cukry, sůl a poté co se ve varu rozpustí cukr, přidáme česnek. Musí být ovšem celý ponořený. Směs vaříme dvacet pět až třicet minut do změknutí. Po vaření ukládáme česnek do dózy, přikrytou potravinářskou folií, česnek musí opět zůstat pod hladinou.