Polévka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 46 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 149.1 mg
- Vláknina 3062 mg
- Vitamín A 3062 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou dáme vařit chřest.
-
2
Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
-
3
Když je chřest vařený, vodu z hrnce, kde se chřest vařil nalijeme do připravené jíšky.
-
4
Smícháme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a tuto směs přimícháme k jíšce.
-
5
Takto vaříme 10minut.
-
6
Když máme vařeno, přidáme do polévky nakrájený uvařený chřest.
-
7
Vaříme dalších 10 minut.
-
8
Do uvařené polévky nalijeme smetanu, necháme polévku krátce povařit.