Kukuřičná zrna s masem a zeleninou
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Kukuřice cukrová
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 0.18 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 29 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 2079.2 mg
- Vláknina 22999.3 mg
- Vitamín A 22999.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřičné palice uvaříme v osolené vodě do měkka a zrna vyloupáme.
-
2
Omyté maso naklepeme, nakrájíme na kostky a vložíme na jemně rozkrájenou, na oleji zpěněnou cibuli. Za stálého míchání zrna opečeme, poprášíme paprikou, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka.
-
3
Potom přidáme očištěné, na nudličky pokrájené papriky, oloupaná a drobně krájená rajčata, koření a vše dusíme do měkka.
-
4
Podáváme s rýží nebo s pečivem.