Roštěnky na houbách a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 573.9 mg
  • Vláknina 1866 mg
  • Vitamín A 1866 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme zlehka v mouce. Roštěnky opečeme na cibuli po obou stranách.

  • 3

    Přidáme kmín, namočené houby, jemně nastrouhaný celer a přilijeme vodu. Vše dusíme doměkka.

Komentáře k receptu