Nákyp z mangoldu se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mangold
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Bešamel
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 986 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 369.6 mg
  • Draslík 963.3 mg
  • Vláknina 6811.6 mg
  • Vitamín A 6811.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Ocedíme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Připravený mangold vložíme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, proložíme je kolečky natvrdo uvařených vajec a přelijeme bešamelem smíchaným se žloutkem a 80g nastrouhaného sýru. Povrch pokapeme rozehřátým máslem a posypeme zbylým sýrem smíchaným se strouhankou.

  • 3

    Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu