Nákyp z mangoldu se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 369.6 mg
- Draslík 963.3 mg
- Vláknina 6811.6 mg
- Vitamín A 6811.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Ocedíme je a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Připravený mangold vložíme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, proložíme je kolečky natvrdo uvařených vajec a přelijeme bešamelem smíchaným se žloutkem a 80g nastrouhaného sýru. Povrch pokapeme rozehřátým máslem a posypeme zbylým sýrem smíchaným se strouhankou.
-
3
Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.