Fazolky zapečené s ementálem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 424.4 mg
- Vláknina 10911.6 mg
- Vitamín A 10911.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolové lusky vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat.
-
2
Připravené fazolky urovnáme v nižší vrstvě do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krátce je prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou. Necháme ještě dopéci.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.