Fazolky zapečené s ementálem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 424.4 mg
  • Vláknina 10911.6 mg
  • Vitamín A 10911.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolové lusky vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 2

    Připravené fazolky urovnáme v nižší vrstvě do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krátce je prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou. Necháme ještě dopéci.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu