Kapustový prejt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 20 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 1284.5 mg
- Vláknina 11218 mg
- Vitamín A 11218 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 312.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu rozpůlíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Kapustu umeleme spolu s cibulí a salámem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce.
-
3
Žemle nakrájené na kostičky zalijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Vymačkáme je a vmícháme do kapustové hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou a navršíme do vymazaného a vysypaného pekáče.
-
4
Prejt pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.