Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 g Cuketa
  • 300 g Ječné kroupy
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 14725 mg
  • Vitamín A 14725 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky.

  • 3

    V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je.

  • 4

    Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu.

  • 5

    Přiklopíme a vaříme cca 20min.

  • 6

    Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme.

Komentáře k receptu