Thajská dušená zelenina
Suroviny
- 120 g Brokolice
- 40 g Cukr třtinový
- 120 g Květák
- 100 g Mrkev kořen
- 40 g Sezam - semena
- 10 g Sůl
- 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Okurka salátová
- 120 g Pekingské zelí
- 0.18 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Cibule
- 5 ks Chilli paprička sušená
- 5 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- 5 dl Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 65 g
- Sodík 2457 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1093.6 mg
- Vláknina 32212.5 mg
- Vitamín A 32212.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou smíchanou s octem, cukrem a solí a necháme 1 minutu přejít varem. V hmoždíři utřeme chilli papričky, nakrájený česnek a cibuli do pasty, sterilovanou kukuřici scedíme a necháme okapat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty opečeme utřenou pastu, přidáme zeleninu i s vodou, ve které se vařila a okapanou kukuřici. Necháme 3 minuty podusit na mírném ohni, podáváme posypané sezamovými semínky.