Salát tahini s celerem, mrkví a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 264 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 197.4 mg
- Vláknina 12070.2 mg
- Vitamín A 12070.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme středně velký celer, mrkve a jablka, oloupeme a prolisujeme česnek. Celer pokrájíme na tenké proužky, mrkve nastrouháme nahrubo a jablka rozčtvrcená a zbavená jádřinců pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Ze třech lžic vody, citronové šťávy, česneku, pasty ze sezamových semínek (tahini), soli a pepře v menší misce vidličkou umícháme dresink (můžeme i umixovat).
-
3
V míse zlehka promícháme zeleninu s jablky a vše rozdělíme na malé misky.
-
4
Servírujeme přelité dresinkem.