Vepřové kotlety s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 805.2 mg
- Vláknina 5010.3 mg
- Vitamín A 5010.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a zvolna opékáme. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Potom přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěný, na nudličky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme.
-
3
Na pánvi na zbylém oleji zprudka opečeme vykostěné, naklepané a okořeněné kotlety asi 3 minuty po každé straně. Osolíme je, upravíme na talíře a pokryjeme podušenou směsí s hlívou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené hranolky.