Toskánské kuřátko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 233.5 mg
  • Vláknina 16463 mg
  • Vitamín A 16463 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kuřecí čtvrtky a vložíme je do zapékací mísy.

  • 2

    Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku potřeme. Vymačkáme šťávu z citronu a maso s ní polijeme.

  • 3

    Dáme zvolna péct do trouby při 180 stupních.

  • 4

    Nakrájíme šikmo pórek na špalíčky a druhý citron na osminky.

  • 5

    Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti po půl hodině pečení.

Komentáře k receptu