Toskánské kuřátko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 60 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 233.5 mg
- Vláknina 16463 mg
- Vitamín A 16463 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kuřecí čtvrtky a vložíme je do zapékací mísy.
-
2
Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku potřeme. Vymačkáme šťávu z citronu a maso s ní polijeme.
-
3
Dáme zvolna péct do trouby při 180 stupních.
-
4
Nakrájíme šikmo pórek na špalíčky a druhý citron na osminky.
-
5
Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti po půl hodině pečení.