Vepřové maso v rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2062 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 529.8 mg
- Vláknina 5109.5 mg
- Vitamín A 5109.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.
-
2
Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.
-
3
Podáváme s chlebem a hořčicí.