Diples
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 182 g
- Tuky 19 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 489.1 mg
- Vláknina 33282 mg
- Vitamín A 33282 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse nejprve vyšleháme vajíčka, postupně přidáváme mouku, až vyhněteme tuhé těsto, které rozdělíme na 9 dílů a necháme asi hodinu odstát.
-
2
Vyválíme tenké těsto, které rozkrájíme na plátky zhruba 3 cm široké a 10 cm dlouhé. Tyto plátky osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova a necháme vykapat na papírový ubrousek.
-
3
Z medu a vody uděláme sirup, ve kterém každý plátek rychle namočíme a posypeme cukrem a skořicí.