Kuřecí stehna po sevillsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 450 mg
  • Vláknina 2553.2 mg
  • Vitamín A 2553.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích stehen odstraníme kůži a tuk.

  • 2

    Na oleji osmahneme česnek a nakrájenou cibuli, zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým drůbežím vývarem a přivedeme do varu.

  • 3

    Do omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme a opepříme, přidáme petrželku a tymián a podusíme.

  • 4

    Měkká stehna přendáme do jiného hrnce, propasírujeme omáčku a přidáme kousky nakrájených oliv.

  • 5

    Zalijeme bílým vínem a necháme podusit.

Komentáře k receptu