Samoborské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 34 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 891.2 mg
- Vláknina 6544 mg
- Vitamín A 6544 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.