Čekanka zadělávaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 10372.5 mg
- Vitamín A 10372.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
-
2
Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.