Čekanka zadělávaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Tuk
  • 5 g Petržel - nať
  • 600 g Čekanka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 10372.5 mg
  • Vitamín A 10372.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.

Komentáře k receptu