Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy
Suroviny
- 30 g Mandle
- 30 g Ořechy vlašské
- 60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 600 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 3039.8 mg
- Vitamín A 3039.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku.
-
2
Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl.
-
3
Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct.