Štika s křenem na slezský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 47 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 289.2 mg
- Vláknina 13031.8 mg
- Vitamín A 13031.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcujeme štiku, osolíme a necháme odležet asi 30 minut.
-
2
Připravíme si kořenovou zeleninu a cibuli, necháme však celé kusy.
-
3
Osušíme si porce štiky a uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Přidáme bobkový list a několik kuliček pepře.
-
4
Porce štiky přendáme do mísy, posypeme nastrouhaným křenem a strouhankou.
-
5
Zalijeme rozpuštěným, do hněda zbarveným máslem a podáváme s vařeným bramborem.