Hranolky z batátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 60 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 394.5 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté nakrájíme na hranolky, které smažíme v oleji ve fritovacím hrnci zahřátém na teplotu 130 °C zhruba 3 minuty.
-
2
Hranolky vyjmeme z oleje, zahřejeme olej na 180 °C a smažíme ještě minutu, osolíme a hned podáváme.