Pizza s vejci a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Mozzarella
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 375 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 316.7 mg
  • Draslík 424.5 mg
  • Vláknina 16438.2 mg
  • Vitamín A 16438.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,

  • 3

    osolíme, opepříme.

  • 4

    Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.

Komentáře k receptu