Zeleninové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1708 kcal
- Sacharidy 232 g
- Tuky 74 g
- Sodík 4806 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 231 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 724 mg
- Vláknina 26200 mg
- Vitamín A 26200 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, špetku soli, cukr, droždí, 80 ml oleje a s pomocí vody vytvoříme těsto. Těsto zpracováváme deset minut. Pak ho uložíme do olejem vymazané mísy a pod potravinovou folií ho necháme v teple vykynout. Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Těsto rozpůlíme a vytvoříme dvě placky o průměru 25-30 cm. Vložíme je do pekáče a tam je necháme kynout třicet minut. Bochánky posypeme kolečky cibule a pokapeme olejem, posolíme je a postříkáme vodou.
-
2
Pečeme je dvacet pět minut.