Polévka s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Chřest sterilovaný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 149.1 mg
  • Vláknina 3062 mg
  • Vitamín A 3062 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou dáme vařit chřest.

  • 2

    Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.

  • 3

    Když je chřest vařený, vodu z hrnce, kde se chřest vařil nalijeme do připravené jíšky.

  • 4

    Smícháme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a tuto směs přimícháme k jíšce.

  • 5

    Takto vaříme 10minut.

  • 6

    Když máme vařeno, přidáme do polévky nakrájený uvařený chřest.

  • 7

    Vaříme dalších 10 minut.

  • 8

    Do uvařené polévky nalijeme smetanu, necháme polévku krátce povařit.

Komentáře k receptu